INVENTÁR, DOPLNKY
VARNÉ ZARIADENIE
- Úvod
- Stolové varné zariadenie
- SOUS-VIDE
SOUS-VIDE, Slow cooking, pomelé varenie Hendi
Pomalé varenie je čoraz populárnejšia metóda na tepelnú úptravu potravín pre reštaurácie a hotely. Príprava pomocou sous vide spočíva v tom, že čerstvé suroviny sa uložia do vákuových vreciek, z ktorých je pomocou prístrojov na vákuové balenie odsatý vzduch. Potom sa vložia do vodného kúpeľa /bain marie/, v ktorom sa udržiava nízka teplota (v rozmedzí od 55 až do 95 stupňov Celzia) pomocou prístroja sous-vide s nastaviteľnou teplotou a dĺžkou varenia, podľa druhu suroviny.Výhodou takto uvareného mäsa napríklad je, že po uvarení, a následnom rýchlom schladení vydrží v chladničke alebo mrazničke pripravené na ďalšie použitie s dlhšou dobou spotreby. Mäso zostáva šťavnaté, pokrmy si zachovajú svoju hmotnosť, typickú chuť, farbu a živiny. Ak nie je surovina už ďalej upravovaná, spĺňa takto pripravená aj prísne diétne potreby.
- TOP produkt
- TOP produkt
- TOP produkt
- TOP produkt
- TOP produkt