Pre základnú funkčnosť, spríjemnenie používania webu, analytické účely a v prípade udelenia súhlasu aj na účely cielenia reklamy využívame súbory cookies. Nastavenie vlastných preferencií cookies môžete kedykoľvek upraviť odkazom v spodnej časti stránok.
logo    Gastrozariadenie  Profesionálne gastrozariadenie  Gastrozariadenie pre profesionálov, konvektomaty 

Quatro - jednoduchý nákup na splátky

NajNakup.sk - Objavte najlepšie ceny na slovenskom internete.

gastrolux žilina

Gasztrometál

GAMKO - barová technológia

Liebherr - chladenie

konvektomat retigo

Konvektomat RATIONAL

gastrohaal

robot_coupe

Bratři_Horákové

>

TOVAR V AKCII

naša cena 1 180,00 €
do košíka:
naša cena 4 979,00 €
do košíka:
naša cena 933,00 €
do košíka:

NAJPREDÁVANEJŠÍ

naša cena 195,00 €
do košíka:
naša cena 1 249,00 €
do košíka:
naša cena 689,00 €
do košíka:

ČLÁNKY

arr3Kalibrované teplomery a vlhkomery Chladiarenské teplomery - digitálne a analógové teplomery do chladničiek a mrazničiek s možnosťou... arr3Kalibrovaná sada teplomerov a vlhkomerovKALIBROVANÁ SADA - teplomery-vlhkomery Kalibrovaná sada teplomerov a vlhkomerov vhodná pre všetky... arr3Čo je to gyrosGyros Gyros je grécke jedlo rýchleho občerstvenia, ktoré je zložené z plátkov mäsa pečeného na... arr3KebabKebab (tiež kebap, kabab, kebab, kebab, kibob, kebhav, kephav, qabab) je široká škála pokrmov mäsa,... arr3BlixeryBlixery Špeciálny typ stolného kutru, ktorý kombinuje funkciu mixéru a kutru a umožňuje vďaka... arr3Vodný kúpeľ bain - marieKuchárska technika bain-marie Vo francúzštine bain-marie znamená vodný kúpeľ a toto pomenovanie... arr3Nové produktyPizza pec FP-68R...

KONTAKTY

GASTROLUX, s.r.o.
Bytčická 2
010 01 Žilina
tel: +421 41 700 2647
info@gastrolux.sk
mobil: 0905 756 825
IČO: 36413186

Vodný kúpeľ bain - marie

Kuchárska technika bain-marie

Vo francúzštine bain-marie znamená vodný kúpeľ a toto pomenovanie výborne vystihuje techniku varenia bain-marie. Nad väčšou panvicou alebo väčším hrncom, v ktorom je vriaca voda, varíme v menšej nádobe pokrmy vyžadujúce si jemnejšie zaobchádzanie (biele omáčky, syrové koláče, čokoláda, vaječné krémy a všetky ostatné výrobky labužníckej kuchyne). Vďaka tejto metóde sa jedlo varí jemným a hlavne rovnomerným prúdom tepla, takže nedôjde k prehriatiu pokrmu.
Pod pojmom bain-marie rozumieme i kuchynské náčinie, v ktorom sa táto kuchárska technika vykonáva. Angličania ho nazývajú „doble-boiler“, čiže dvojitý varič. Nádoby bain-marie sú vyrábané v rôznom tvare a v rôznych  veľkostiach, najčastejšie sú to však široké, valcovité a kovové nádoby. Skladajú sa z rúčky, z vonkajšej a hlavne väčšej nádoby, ktorá slúži na varenie tekutiny a z vnútornej alebo i menšej nádoby, ktorá svojou veľkosťou zapadá do vonkajšej nádoby a slúži na varenie konkrétneho produktu. Takže menší hrniec je asi do polovice ponorený vo vriacej vode väčšieho hrnca.
V súčasnosti môžeme v špecializovaných obchodoch nájsť i elektrické bain-marie, ktoré sú vyhrievané spodnou časťou, takže sa nepokladajú na sporák. Elektrické bain-marie minú menej energie a varia rýchlejšie ako bežné. Okrem otváracích elektrických bain-marie, ktoré varia prostredníctvom horúcej vody, poznáme i elektrické parné bain-marie. Elektrické bain-marie sú dokonca mnohokrát lacnejšie ako tradičné. Najlacnejšou formou avšak naďalej zostáva domáca improvizácia, ku ktorej vám stačia dva hrnce s odlišnou veľkosťou.
Vďaka technike bain-marie sa vám čokoláda nepripečie a nepopraská, syrový koláč nepoláme, vaječný krém bude rovnomerne uvarený, holandská omáčka sa vám nikdy nezrazí, kondenzované mlieko dokonale zhustne. Bain-marie sa používa i na ohrievanie mlieka (ktoré v bain-marie nemusíme permanentne miešať a strážiť) a ako dlhodobejšie ohrievadlo jedál