Pre základnú funkčnosť, spríjemnenie používania webu, analytické účely a v prípade udelenia súhlasu aj na účely cielenia reklamy využívame súbory cookies. Nastavenie vlastných preferencií cookies môžete kedykoľvek upraviť odkazom v spodnej časti stránok.
logo    Gastrozariadenie  Profesionálne gastrozariadenie  Gastrozariadenie pre profesionálov, konvektomaty 

Quatro - jednoduchý nákup na splátky

NajNakup.sk - Objavte najlepšie ceny na slovenskom internete.

gastrolux žilina

Gasztrometál

GAMKO - barová technológia

Liebherr - chladenie

konvektomat retigo

Konvektomat RATIONAL

gastrohaal

robot_coupe

Bratři_Horákové

>

TOVAR V AKCII

naša cena 855,00 €
do košíka:
naša cena 1 390,00 €
do košíka:
naša cena 247,00 €
do košíka:

NAJPREDÁVANEJŠÍ

naša cena 499,00 €
do košíka:
naša cena 149,00 €
do košíka:
naša cena 1 990,00 €
do košíka:

ČLÁNKY

arr3Kalibrované teplomery a vlhkomery Chladiarenské teplomery - digitálne a analógové teplomery do chladničiek a mrazničiek s možnosťou... arr3Kalibrovaná sada teplomerov a vlhkomerovKALIBROVANÁ SADA - teplomery-vlhkomery Kalibrovaná sada teplomerov a vlhkomerov vhodná pre všetky... arr3Čo je to gyrosGyros Gyros je grécke jedlo rýchleho občerstvenia, ktoré je zložené z plátkov mäsa pečeného na... arr3KebabKebab (tiež kebap, kabab, kebab, kebab, kibob, kebhav, kephav, qabab) je široká škála pokrmov mäsa,... arr3BlixeryBlixery Špeciálny typ stolného kutru, ktorý kombinuje funkciu mixéru a kutru a umožňuje vďaka... arr3Vodný kúpeľ bain - marieKuchárska technika bain-marie Vo francúzštine bain-marie znamená vodný kúpeľ a toto pomenovanie... arr3Nové produktyPizza pec FP-68R...

KONTAKTY

GASTROLUX, s.r.o.
Bytčická 2
010 01 Žilina
tel: +421 41 700 2647
info@gastrolux.sk
mobil: 0905 756 825
IČO: 36413186

Kebab

Kebab (tiež kebap, kabab, kebab, kebab, kibob, kebhav, kephav, qabab) je široká škála pokrmov mäsa, pochádzajúce z Perzie, a teraz našiel po celom svete. V angličtine, kebab bez kvalifikácie, vo všeobecnosti sa odkazuje viac špecificky na ražniči slúžil na ihle alebo Döner kebab podávaný zabalené v chlebe so šalátom a zálievkou. V Perzii, však, kebab zahŕňa grilované, pečené, dusené pokrmy a veľké či malé kusy mäsa, alebo dokonca aj mleté ??mäso, to môžu byť podávané na taniere, na sendviče, alebo misy. Tradičné mäso na kebab je jahňacie , ale v závislosti na miestnom chutiam a tabu , to môže teraz byť hovädzie , kozie , kuracie , bravčové mäso , ryby a plody mora , alebo dokonca aj vegetariánske jedlá, ako falafel alebo tofu . Rovnako ako ostatné etnické potraviny priniesol cestujúcimi, kebab sa stal súčasťou každodenného kuchyne v multikultúrnom krajinách po celom svete.

Etymológia

Slovo kabab sa nakoniec od perzského a pôvodne znamenal vyprážané nie grilované mäso. Arabské slovo možno pochádza z Aramaic ???? kabb?b?, ktorý pravdepodobne má svoj ??pôvod v Akkadian kab?bu znamená "horieť, char". V 14. storočí, je kebab definovaný byť synonymom tabahajah, perzské slovo pre jedlo vyprážaný kusov mäsa. Perzské slovo bolo považované za viac vysoko-posilnil v stredovekom období. Kebab bol často používaný v perzštine knihách z tej doby sa odkazovať na karbonátky z dôvodu alebo búšil kurča alebo jahňacie. V modernej dobe, kebab získal jeho súčasný význam ražniči, zatiaľ čo predtým Shiwa "???? boli arabské slovo pre grilované mäso. Kebab si stále zachováva svoj ??pôvodný význam v menach pre guláš-ako jedlá ako kebab tas (misa kebab) . Podobne, kebab Halla je egyptský misa duseného hovädzieho mäsa a cibuľa.

História

Pôvod kebab môže spočívať v krátkej dodávok varenie paliva v Blízkeho východu , ktorý robil na varenie veľkých potravín ťažko, ale mestské ekonomiky sa ľahko získať menšie kusy mäsa v mäsiarstvach. Táto veta je v podstate perzský pôvod v arabskom a tradície má to, že pokrm bol vynájdený stredovekej Iranic vojakov, ktorí využili svoje meče na grilovanie mäsa, cez otvorené pole-ohňa. Avšak, iní vyhlasovali, jedlo bolo domáce Blízkeho východu a východného Stredomoria od staroveku. ?n čoskoro variant kebab ("obeliskos") je uvedené v starovekom Grécku , ako skoro ako 8. storočia pred Kr ( archaické obdobie ) v Homer s Iliasy a Odyssea a klasického Grécka , okrem iného v prácach Aristofanes , Xenofón a Aristotela a tam sú tiež nároky citovať obrázky byzantských Grékov prípravy shish kebab. Ibn Battuta záznamy, ktoré kebab bol slúžil v kráľovskej rodiny v Indii od roku aspoň sultanátu obdobia, a dokonca aj prostí občania by si to na raňajky snaan .

Varianty

Kebab.jpg
Zľava doprava: Chenjeh Kebab, Kebab Koobideh, Jujeh Kebab v afganskej reštaurácii.

Kebab termín je aplikovaný na azerbajdžanského , arménskej , perzské , arabské , turecké , Cypru , kurdskej , iracké , pakistanskej , indickej , Stredná Ázia , južná Ázia a niektoré africké kuchyne.